MEGA MIS U POSLEDNJIM SEKUNDAMA SAVLADALA DUBAI ZA TREĆU VEZANU POBEDU U ABA LIGI

Košarkaši Mege MIS upisali su i treću pobedu na startu nove sezone u ABA ligi, pošto su kao gosti u Koka kola Areni naneli prvi poraz ekipi Dubaija – 80:83 (24:18, 21:18, 18:24, 17:23). Izabranici Marka Baraća su pružili dobar otpor rivalu u prvom poluvremenu, ali su bili u zaostatku. Ipak, sjajno su odigrali u trećoj deonici i stigli do preokreta posle dvocifrenog deficita, ali nisu uspeli da sačuvaju prednost do poslednjeg odmora. Usledila je velika borba u odlučujućoj četvrtini, ušlo se u neizvesnu završnicu, u kojoj je Kosta Kondić odigrao ključnu ulogu. Prvo je trojkom na ulasku u poslednji minut doneo prednost Baraćevom timu, a onda je na 1,7 sekundi do kraja iznudio tri penala i preciznim hicima sa crte doneo ekipi Mege MIS treći uzastopni trijumf, te posle isto toliko rundi ima savršenih 3-0. Dubai je pretrpeo prvi poraz i ima učinak 2-1.

Junak nove pobede Mege MIS, Kosta Kondić, susret je okončao sa 16 poena, šest skokova i pet asistencija, za indeks korisnosti 20. Mihailo Petrović je sa indeksom 21 bio najkorisniji igrač Baraćeve ekipe, pošto je ubeležio 13 poena, sedam asistencija i šest skokova, a odličan je bio i Filip Jović sa 16 poena i šest uhvaćnih lopti. Ispratili su ih Džek Kajli sa 15 poena i pet završnih dodavanja, kao i Bogoljub Marković koji je pored 11 poena podelio pet asistencija i ukrao četiri lopte protivnicima.

U ekipi Dubaija 14 poena Ajzeje Tejlora, 13 je upisao Klemen Prepelič, dok je do 12 brojao Avudu Abas. Dvocifren sa 10 poena bio je i Danilo Anđušić.

Utakmici u Koka kola Areni prisustvovao je i bivši igrač Mege, trostruki MVP NBA lige i reprezentativac Srbije, Nikola Jokić, u društvu još jednog NBA košarkaša koji je svojevremeno branio boje Mege, Vlatka Čančara. Uz tandem Denver Nagetsa bio je i reprezentativac Hrvatske Dario Šarić, a sa tribina su meč pratili i nekadašnji predsednik Evrolige Đordi Bertomeu, te član stručnog štaba Denvera, Ognjen Stojaković

U startu se igralo koš za koš, Jović je odlično otvorio utakmicu, ali je Dubai u drugoj polovini uvodne četvrtine uspeo da se odlepi. Ipak, sprečili su Marković i Petrović domaćina da se u potpunosti odvoji, pa se na prvi odmor otišlo sa 24:18 na semaforu. Stigla je početkom druge četvrtine ekipa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i do dvocifrenog suficita, ali Mega je odreagovala sa pet vezanih poena. Posle trojke Maloveca prišla je i na pola koša zaostatka, ali je Dubai sačuvao prednost i posle prvog poluvremena vodio sa 45:36.

Usledila je četvrtina koju je serijom poena obeležio Kajil, pa je posle njegove trojke sredinom trećeg perioda rezultat bio nerešen (53:53). Marković je preciznim hicem sa distance i preokrenuo rezultat, ali je domaćin vratio prednost i u odlučujućih 10 minuta ušao sa plus tri (63:60). Vodila se do kraja velika borba, a ekipa Marka Baraća je do nove prednosti stigla na tri minuta do kraja, posle polaganja Petrovića. Usledila je rezultatska klackalica, ušlo se u dramatičnu završnicu, Petrović je blistao, a onda je Kondić trojkom doneo tri poena viška Megi na ulasku u poslednjih 60 sekundi. Uspeli su košarkaši Dubaija da izjednače, ali je Kondić u smiraj susreta iznudio tri slobodna bacanja, sva tri pogodio i doneo Megi MIS treći uzastopni trijumf u novoj sezoni.

U narednom, četvrtom kolu ABA lige, košarkaši Mege MIS ugostiće Mornar, a susret je zakazan za nedelju, 13. oktobar, od 12.00, u Hali sportova Ranko Žeravica.

Mega MIS: Milenković, Kondić 16 (6 sk, 5 as, in 20), Vukčević, Marković 11 (5 as, 4 ul), Kajil 15 (5 as), Kroflič 5, Macura, Milijašević 2, Jović 16 (6 sk, in 19), Tanasković 2, Petrović 13 (7 as, 6 sk, in 21), Malovec 3

Dubai: Ravena, Mejson, Dangubić 8, Uskoković, Abas 12, Prepelič 13, Bertans 3, Tejlor 14, Vilijams 8, Anđušić 10, Radošević 5, Duverioglu 7

Foto: ABA League/Dragana Stjepanović