MEGA MIS POBEDILA FMP POSLE VELIKE BORBE I PREOKRETA U POSLEDNJOJ ČETVRTINI

Košarkaši Mege MIS upisali su drugu pobedu u ABA ligi, pošto su u drugom kolu savladali FMP u Hali sportova Ranko Žeravica 83:80 (17:24, 21:21, 19:17, 26:18). Izabranici Marka Baraća su bili u zaostatku tokom većeg dela prvog poluvremena, nisu uspeli da istope minus ni u trećoj četvrtinim, ali su konstantno disali za vrat rivalu. Ipak, dodali su gas u odlučujućem periodu i preokrenuli posle samo nekoliko minuta, pa je usledila velika borba. Ušlo se u neizvesnu završnicu, a mladoj ekipi Mege MIS nije zadrhtala ruka sa linije penala, te je upisala novi trijumf i prvom pobedom kod kuće u novoj sezoni popravila bilans na 2-0.

Najefikasniji je u pobedničkom sastavu bio Kosta Kondić sa 20 poena, dok je Filip Jović brojao do 19, uz šest skokova. Odlična rola i Bogoljuba Markovića sa 12 poena i sedam uhvaćenih lopti, isti košgeterski učinak ubeležio je i Džek Kajil, dok je Mihailo Petrović takođe bio dvocifren sa 11 postignutih poena.

FMP je sa 21 poenom predvodio Vojislav Stojanović, Ognjen Kuzmić je dodao 15 poena, Matic Rebec 14, dok je Jovan Novak brojao do 11.

Gosti su nešto bolje otvorili meč, poveli 11:5 sredinom uvodnog kvartala, pa i 20:12, ali im Mega nije dozvolila da se odvoje i na prvi odmor se otišlo sa 24:17 u korist tima iz Železnika. Ipak, početkom druge četvrtine, FMP je došao i do dvocifrene prednosti (30:19), ali je usledila velika serije Baraćeve ekipe, koja je posle trojke Kajila prišla na samo poen zaostatka. Vodila se velika borba do odlaska na odmor, ali se FMP bolje snašao u završnici prvog poluvremena, te je posle 20 minuta vodio 45:38.

U trećoj četvrtini, sličan rasplet kao i u drugoj – gosti su došli do dvocifrene prednosti, Mega se ponovo približila, da bi se ekipa iz Železnika još jednom odlepila u završnici četvrtine. Pred odlučujući period na semaforu je stajalo 57:62. Nije to obeshrabrilo Baraćevu ekipu, koja je posle polaganja Milijaševića preokrenula na sedam i po minuta do kraja (66:65). Uspeo je FMP ponovo da se odvoji, poveo je sa pet razlike, ali Mega je odbijala da se preda, pa je ponovo povela posle trojke Kajila. Ušlo se u neizvesnu završnicu, Milijašević je sa linije penala doneo tri poena viška domaćem sastavu na 18 sekundi do kraja. Uspela je Mega da se odbrani u poslednjim trenucima, te je sačuvala prednost i ubeležila novu pobedu.

U narednom, trećem kolu ABA lige, košarkaši Mege MIS gostuju ekipi Dubaija. Susret u Koka kola Areni zakazan je za subotu, 5. oktobar, od 17.00.

Mega MIS: Milenković, Kondić 20, Vukčević, Marković 12 (7 sk), Kajil 12, Kroflič, Macura, Milijašević 5, Jović 19 (6 sk), Tanasković 2, Petrović 11, Malovec 2 (8 sk)

FMP: Rebec 14, Roberts, Šaranović, Simović 5, Tasić 8, Tomašević, Gašić, Radosavljević 1, Stojanović 21, Novak 11, Kuzmić 15, Barna 5

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov