BARAĆ: „DEFANZIVNO NISMO BILI NA UOBIČAJENOM NIVOU, OČIGLEDNO NAM TREBA JOŠ RADA I ISKUSTVA“

Posle četiri vezana trijumfa na startu sezone 2024/25 u ABA ligi, košarkaši Mege MIS pretrpeli su i prvi poraz, pošto su na Gripama izgubili od Splita 90:80 (28:20, 20:20, 24:22, 18:18). Izabranici Marka Baraća su od prve četvrtine bili u zaostatku, borili su se i na sve načine pokušavali da slome otpor rivala, ali iskusnija ekipa Splita je uporno čuvala prednost. Odbila je nalet Mege u četvrtoj četvrtini i na kraju upisala drugu pobedu u sezoni (2-3). Mega MIS posle prvog poraza ima učinak 4-1.

Trener Mege MIS, Marko Barać, izneo je utiske posle susreta:

Čestitam Splitu na zasluženoj pobedi. Mnogo su bolje ušli u utakmicu i kontrolisali čitav njen tok. Defanzivno nismo bili na našem uobičajenom nivou, dozvolili smo njihovim najboljim igračima da se razigraju na početku utakmice i bilo je veoma teško posle iskontrolisati sve to. Nekoliko puta smo prilazili, dva puta na šest, jednom na sedam razlike, međutim, sva tri puta smo primili po trojku. Očigledno nam treba još rada i iskustva, da budemo svesni tih stvari i svesni značaja određenih poseda. Nastavljamo dalje, želimo da se vratimo u dobar ritam. Dosad smo igrali veoma dobru košarku i nadam se da će to biti slučaj i dalje, a Splitu bih poželeo sreću u nastavku,

rekao je Barać.

Mega MIS u narednom, šestom kolu ABA lige, dočekuje Igokeu u Hali sportova Ranko Žeravica, a susret je zakazan za nedelju, 27. oktobar, od 12.00.

Foto: ABA League/Dragana Stjepanović