BARAĆ: „DECA SU ODRADILA SJAJAN POSAO, DA NASTAVIMO DA GRADIMO IGRU U DOBROM RASPOLOŽENJU“

Košarkaši Mege MIS upisali su drugu pobedu u ABA ligi, pošto su u drugom kolu savladali FMP u Hali sportova Ranko Žeravica 83:80 (17:24, 21:21, 19:17, 26:18). Izabranici Marka Baraća su bili u zaostatku tokom većeg dela prvog poluvremena, nisu uspeli da istope minus ni u trećoj četvrtinim, ali su konstantno disali za vrat rivalu. Ipak, dodali su gas u odlučujućem periodu i preokrenuli posle samo nekoliko minuta, pa je usledila velika borba. Ušlo se u neizvesnu završnicu, a mladoj ekipi Mege MIS nije zadrhtala ruka sa linije penala, te je upisala novi trijumf i prvom pobedom kod kuće u novoj sezoni popravila bilans na 2-0.

Trener Mege MIS, Marko Barać, izneo je utiske na konferenciji za medije posle utakmice:

– Čestitao bih igračima na velikoj pobedi. FMP je ekipa koja je selektirana za igru u dva takmičenja, sastavljena od igrača sa ogromnim iskustvom i protiv njih je vrlo teško igrati. Na sve to, ako uzmemo u ozbir činjenicu da smo igrali bez najiskusnijeg igrača po broju minuta u ABA ligi, pa da on ima 20 godina, onda je jasno koliko su ova deca odradila sjajan posao. Imamo još mnogo posla ispred nas, želimo da u dobrom raspoloženju nastavimo da gradimo igru, da igramo tečnije i radimo na ostalim nedostacima. Ekipi iz Železnika bih poželeo sreću u nastavku takmičenja,

rekao je Barać.

U narednom, trećem kolu ABA lige, košarkaši Mege MIS gostuju ekipi Dubaija. Susret u Koka kola Areni zakazan je za subotu, 5. oktobar, od 17.00.

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov