PIONIRI MEGA MIS-A OSVOJILI REALWAY KUP U SARAJEVU

Pioniri Mega MIS-a osvajili su Realway cup 2024, koji od 6. do 8. septembra održan u Sarajevu. Izabranici Uroša Matića su u prvoj fazi turnira bili bolji od vršnjaka iz mađarske Ratgeber Akademije i podgoričke Budučnosti, pa su se u finalu sastali sa domaćinom turnira, Realway timom i slavili sa ubedljivih 85:58.

Ekipu Mega MIS-a je u finalu predvodio Filip Mrđen sa 33 poena, a ispratili su ga Aleksandar Savić sa 21 poenom, Marko Avdalović sa 12 i osam skokova, kao i kapiten Miloš Vojinović, koji je meč okončao sa dabl-dablom od 11 poena i 10 uhvaćenih lopti. Andrija Terzić je dodao šest poena, ali uz 13 skokova.

Na kraju su podeljene i individualne nagrade, a mladi košarkaš Mega MIS-a, Filip Mrđen, proglašen je za MVP-a, dok se uz njega za mesto u idealnoj petorci izborio i Marko Avdalović.

Na samom turniru, koji je održan u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, učestovale su još ekipe Triglava iz Kranja i Cedevite Junior iz Zagreba.

Mega MIS (finale): Zečević, Ravnahrib 1, Nikolić, Savić 21, Mrđen 33 (5 uk), Petrović 1, Čogurić, Jovanović, Avdalović 12 (8 sk), Terzić 6 (13 sk), Vojinović 11 (10 sk), Lalić

Foto: Mega MIS