MEGA MIS IZGUBILA OD ALL-STAR SELEKCIJE RAZVOJNE LIGE U PRVOM PRIPREMNOM MEČU U AMERICI

Košarkaši Mega MIS-a doživeli su prvi poraz na pripremama uoči nove sezone. Tim Marka Baraća je izgubio od All-star ekipe razvojne NBA lige rezultatom 99:81 u utakmici koja je odigrana u Santa Kruzu.

U redovima Mega MIS-a najefikasniji je bio Kosta Kondić sa 22 poena, a ispratio ga je Bogoljub Marković sa 18, dok je Timotej Malovec dodao devet poena.

Ovo je za sve nas neko novo iskustvo. Mislim da smo u dobrom delu utakmice radili dobre stvari, sve ono što smo trenirali u prethodnih mesec dana. Protiv ovih momaka nemaš prava na grešku. U prvom poluvremenu smo bili na jednocifrenoj brojci sa izgubljenim loptama, dok smo na kraju meč završili sa 24 izgubljene lopte. Mislim da je i to presudilo da ovakav rezultat bude na kraju. U meč smo ušli sa više respekta nego što je trebalo ali već u sledećoj utakmici koja nas uskoro očekuje moramo da budemo čvršći,

rekao je košarkaš Mega MIS-a Kosta Kondić.

Pred početak susreta je pušten kraći film posvećen Dejanu Milojeviću, a bivši NBA košarkaš, sada konsultant u Golden Stejt Voriorsima, Zaza Pačulija, uručio je dres Ratnika iz San Franciska njegovom sinu, sada članu stručnog štaba Mega MIS-a, Nikoli Milojeviću.

Mega je bolje otvorila meč. Posle dva i po minuta igre imali su Baraćevi prednost od osam poena a rezultat je bio 11:3. Nakon toga, domaći tim je napravio seriju 15:0 i prvu put stekao prednost.

Neizvesno je bilo sve do završnice trećeg perioda kada je ekipa Marka Baraća imala zaostatak od tri poena. A onda je u kratkom vremenskom intervalu primila pet poena i pred poslednjih 10 minuta igre, All-star tim razvojne lige je imao prednost od osam poena.

U poslednjoj deonici domaći sastav je imao više snage i posle dva minuta prvi put je došao do dvocifrene prednosti. Tada je bilo jasno da će All-star tim razvojne lige upisati pobedu.

Zadovoljan sam kako smo se držali tri četvrtine. Ovo je sve novo za nas, košarka je potpuno drugačija. Bitno je da vidimo greške, da ih popravimo i da budemo spremni za drugu utakmicu. Što se organizacije tiče, sve je odlično. Sve je na nama na terenu, nemamo nikakvih briga,

rekao je košarkaš Mega MIS-a Bogoljub Marković po završetku meča.

Mega MIS: Kajil 5 (6 as), Jelavić 6 (7 sk, 4 as), Marković 18 (5 sk), Kondić 22 (5 sk), Malovec 9, Jović 4, Petrović 6, Milijašević 3, Kroflič 5, Macura 3, Milenković, Milutinović, Tanasković, Vukčević

Naredni meč između košarkaša Mega MIS-a i All-star selekcije razvojne NBA lige na programu je u noći između petka i subote, od 04.00 po srpskom vremenu, uz prenos na NBA TV.

Foto: NBA G League/Noah Graham/NBAE