MEGA MIS POSLE PONOĆI IGRA PROTIV ALL-STAR TIMA RAZVOJNE LIGE, UZ PRENOS NA NBA TV

Košarkaši Mega MIS će naredne noći od 4.00 sata posle ponoći po srpskom vremenu, odigrati prvi pripremni meč na američkoj turneji protiv All-star selekcije razvojne NBA lige. Duel se igra u Kaizer Permanent Areni u Santa Kruzu uz prenos na NBA TV. Biće ovo novi ispit za ekipu koja će i naredne sezone biti najmlađa u regionu.

Ovo je prvi put da Mega nastupa na teritoriji SAD-a i to protiv profesionalaca koji imaju NBA iskustvo ili nastoje da se izbore za posao u najjačoj ligi. Prethodnih godina smo igrali protiv prestižnih koledž timova, ali ovo će sigurno biti daleko najveći izazov,

rekao je trener Mega MIS-a Marko Barać.

Sedmorica igrača iz All-star tima razvojne lige imaju iskustva igranja u NBA ligi, a predvodi ih šampion iz 2022. godine sa Golden stejt Voriorsima Huan Toskano-Anderson. Trener tima je šef stručnog štaba San Dijego Klipersa Pol Hjuit.

Očekujem dobru utakmicu i želim da naši mladi igrači pokažu hrabrost i dobru energiju. Naš glavni cilj je da oni napreduju kroz sezonu i da sledećeg leta budu potpuno drugačiji igrači. Ovo iskustvo će nam pomoći da razumemo na čemu treba da radimo kako bismo se svi razvijali u pravcu moderne košarke,

dodao je Barać.

Ekipa Mega MIS će protiv iste ekipe odigrati još jedan meč i to u noći između petka i subote od 4.00 sati posle ponoći po srpskom vremenu. U dosadašnjem toku priprema, izabranici Marka Baraća su ostvarili svih pet pobeda, savladali su kinesku Guanšu, OKK Beograd, Spartak, Vršac i turski Bahčešehir.

Foto: Mega MIS