PETORICA BIVŠIH KOŠARKAŠA MEGA MIS-A PREDSTAVLJAJU SRBIJU NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU

Mega MIS je u svetu poznata kao fabrika košarkaških bisera, ali i klub koji je afirmisao veliki broj košarkaša za najveću pozornicu, pa tako iznedrio i brojne reprezentativace.

Tako će ovog leta na Olimpijskim igrama u Parizu, pod zastavom Srbije, nastupati petorica bivših košarkaša Mega MIS-a.

Košarkaški savez Srbije je objavio konačan spisak igrača za predstojeći turnir u Lilu i Parizu, a za olimpijske medalje će se boriti i Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nikola Jović, Filip Petrušev i Uroš Plavšić koji su tokom karijera nosili ružičasti dres Mege.

Nikola Jokić je posle tri godine u Megi izrastao u jednog od najboljih igrača sveta, trostrukog MVP-a i šampiona NBA lige.

Vasilije Micić je u Megi napravio prve profesionalne korake i proveo četiri godine u klubu, a vremenom je izrastao u MVP-a Evrolige i dvostrukog osvajača tog takmičenja. Danas je poput Jokića u NBA.

Kao i Nikola Jović, koji je kao dete Mege izabran leta 2022. kao 27. pik na NBA Draftu, a prošlog leta je sa reprezentacijom osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u Manili.

Deo srebrnog tima sa Filipina bio je i Filip Petrušev, koji je posle sezone u Megi bio šampion Evrolige sa Anadolu Efesom, a branio je i boje Crvene zvezde i Olimpijakosa u Evroligi, kao i Filadelfije i Sakramenta u NBA.

Uroš Plavšić je u sezoni za nama debitovao u ABA ligi i ostavio sjajan utisak, te je ubedio selektora Svetislava Pešića da mu ukaže priliku da debituje i na Olimpijskim igrama.

Momci, srećno u Parizu!

Foto: Mega MIS