MEGA MIS IZGUBILA OD PARTIZANA U MAJSTORICI POLUFINALA SUPERLIGE

Košarkaši Mega MIS-a nisu uspeli da izbore plasman u finale Superlige Srbije, pošto su u majstorici polufinalne serije izgubili od Partizan Mozzart Beta u dvorani Aleksandar Nikolić rezultatom 96:68 (39:9, 8:28, 23:16, 26:21). Izabranici Marka Baraća nisu uspevali da pariraju rivalu u uvodnih 10 minuta, pa su se našli u velikom zaostatku. Dobro su odreagovali u drugoj četvrtini, dobili je ubedljivo i prepolovili razliku. Ipak, šut je nastavio da bude problem za Megu, koja je ubacila prvu trojku tek krajem treće deonice, te su se crno-beli ponovo odvojili. Dočekali su domaći igrači poslednjih 10 minuta sa značajnim viškom, koji su potom odbranili i upisali trijumf. Mega MIS je izgubila polufinalnu seriju sa 1-2, te je tako odigrala i poslednju utakmicu u sezoni 2023/24.

Filip Jović je bio daleko najbolji u redovima Mega MIS-a sa 21 poenom, a ispratili su ga Andrija Jelavić sa devet poena i šest skokova, kao i Nikola Đurišić sa devet poena i Uroš Plavšić sa osam poena i četiri skoka.

U Partizanu najefikasniji Zek Ledej sa 17 poena, po 16 su dodali Danilo Anđušić i Bruno Kaboklo, dok je dvocifren sa 10 bio i Kevin Panter.

Teška prva četvrtina za ekipu Mege. Izabranicima Marka Baraća je malo šta polazilo za rukom, rival je to koristio i konstantno uvećavao prednost, pa je posle 10 minuta vodio 39:9. Nisu se predavali mladi košarkaši Mega MIS-a. Otvorili su drugu četvrtinu serijom 10:1 i do velikog odmora prepolovili zaostatak, uz dobre role Plavšića, Jelavića i Jovića (47:31).

Ipak, Partizan je po povratku na parket vezao nekoliko poena i odbio nalet Mege da dodatno smanji zaostatak, pa je još jednom stekao veliku prednost. Mlada Baraćeva ekipa se do kraja borila, pokušavala da se vrati u meč, ali nije uspela ponovo da uzdrma iskusnijeg rivala. Nije šut služio Megu, ubacila je prvu trojku tek krajem treće deonice, pa je rival odlučujućih 10 minuta dočekao sa velikih 70:47. Vrlo brzo je postalo jasno da Mega neće moći da izvede čudo, Partizan je sačuvao prednost i izborio plasman u finale.

Mega MIS je tako stavila tačku na sezonu 2023/24, u kojoj je ostvarila odlične rezultate i izborila plasman u polufinala ABA lige i Superlige Srbije.

Mega MIS: Filips 6, Milijašević, Jelavić 9 (6 sk), Marković 6, Popović, Iljasolu 4, Đurišić 9, Kovačević, Petrović 2 (5 as), Plavšić 8 (4 sk), Jović 21 (4 sk, in 22), Malovec 3

Partizan: Smit 3, Ledej 17, Drezgić 3, Avramović 9, Panter 10, Smailagić 5, Jaramaz, Dimitrijević 8, Trifunović 7, Anđušić 16, Ponjitka 2, Kaboklo 16

Foto: KK Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović