POSLE DEVET VEZANIH POBEDA U ABA LIGI, PORAZ MEGA MIS-A NA STARTU POLUFINALNE SERIJE PROTIV CRVENE ZVEZDE

Košarkaši Mega MIS-a su polufinalnu seriju plej-ofa ABA lige dočekali sa devet vezanih pobeda u regionalnom takmičenju, ali nisu uspeli da nastave niz, pošto su u dvorani Aleksandar Nikolić poraženi od Crvene zvezde rezultatom 103:73 (27:20, 25:13, 26:22, 25:18). Izabranici Marka Baraća su dobro parirali daleko iskusnijem sastavu u prvoj četvrtini, ali je domaćin uspeo da se odvoji do poluvremena. Sačuvala je Zvezda dvocifrenu prednost u trećoj četvrtini, Mega MIS je bez pomoći povređenog kapitena Uroša Plavšića pokušala da se vrati, ali nije uspela da ugrozi domaći tim, koji je poveo 1-0 u seriji na dve pobede.

Pred početak utakmice, košarkaši Mega MIS-a istrčali su na parket dvorane Aleksandar Nikolić u majicama sa posvetom žrtvama tragedije koje su se pre godinu dana dogodile u OŠ Vladislav Ribnikar.

Odličan otpor favorizovanom protivniku pružio je Nikola Đurišić koji je meč okončao sa 26 poena, pet asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte za indeks korisnosti 31. Andrija Jelavić je dodao 11 poena i pet skokova, dok je Filip Jović brojao do 10, uz pet uhvaćenih lopti. Stefan Miljenović je postigao devet poena, pre nego što se povredio u drugom poluvremenu.

U Crvenoj zvezdi su sa po 13 poena najefikasniji bili Rokas Giedraitis i Nemanja Nedović, Trej Tompkins je dodao 11 poena, dok su po 10 postigli Miloš Teodosić i Jago dos Santos.

Domaćin je sredinom uvodnog kvartala poveo 13:6, pa je Barać pokušao da reaguje tajm-autom, ali nije bilo momentalnog efekta. Ipak, u finišu deonice, košarkaši Mega MIS-a su zaigrali daleko bolje, pa su sveli zaostatak na 27:20 posle 10 minuta. Prišli su potom košarkaši Mege i na minus pet i dobro se držali i prvoj polovini druge četvrtine, ali se rival potom ponovo odlepio na dvocifren višak, da bi se na poluvreme otišlo sa 52:33 na semaforu.

Nije Mega MIS uspela da isparira protivniku po povratku sa odmora, evroligaški sastav crveno-belih je uvećao prednost, ali su u finiš treće deonice Baraćevi puleni preko Đurišića uspeli da se približe. Ipak, samo nakratko. Crvena zvezda je uvećala razliku i potom u odlučujućih 10 minuta stekla nedostižnu prednost, te je povela u polufinalnoj seriji ABA lige.

Drugi meč polufinala plej-ofa ABA lige na programu je već u utorak, sedmog maja, od 20.00, a Mega MIS će ugostiti Crvenu zvezdu u Hali sportova Ranko Žeravica. U slučaju trijumfa ekipe Marka Baraća, majstorica će se odigrati u petak, 10. maja, a domaćin će u dvorani Aleksandar Nikolić biti Crvena zvezda.

Mega MIS: Milijašević 3, Miljenović 9, Jelavić 11 (5 sk), Marković 2, Kobzistij 3, Popović, Iljasolu 2, Đurišić 26 (5 sk, in 31), Kovačević 7, Jović 10 (5 sk), Mušicki, Malovec

Crvena zvezda: Teodosić 10, Tompkins 11, Davidovac 2, Mitrović 8, Lazić 9, Bolomboj 9, Ilić 5, Nedović 13, Giedraitis 13, Gilespi 5, Topić 8, Dos Santos 10

Foto: Mega MIS/Ivica Veselinov