MEGA MIS POTPUNO NADIGRALA MORNAR I SLAVILA SA 34 POENA VIŠKA U BARU

Košarkaši Mega MIS-a ubeležili su četvrtu pobedu u ABA ligi, pošto su u sedmom kolu ubedljivo savladali Mornar u Baru 65:99 (16:23, 24:23, 6:23, 19:30). Izabranici Marka Baraća su bolje otvorili meč, vodili i dvocifrenom razlikom već u prvom kvartalu, ali se domaćin dobro držao do odlaska na veliki odmor. A onda, briljantna četvrtina Mege po povratku sa pauze. Dozvoila je samo šest poena rivalu, stekla veliku prednost i prelomila meč u svoju korist. Rutinski je privela posao kraju u poslednjih 10 minuta i popravila bilans na 4-3, dok je Mornar pretrpeo šesti poraz (1-6).

Sjajan meč odigrao je Uroš Plavšić i ubeležio dabl-dabl sa 23 poena i 10 skokova za indeks korisnosti 30. Ispratili su ga Nikola Topić sa 17 poena i sedam asistencija (indeks 24), dok je dabl-dabl ubeležio i Andrija Jelavić sa po 13 poena i skokova (indeks 22). Na kraju dvocifren i Oleksandr Kobzistij koji je svih 11 poena postigao u poslednjem kvartalu, za tek nešto više od četiri minuta u igri.

Kod Mornara najefikasniji Džejkobi Bojkins sa 16 poena, dok je dvocifren sa 12 poena bio još samo Nemanja Vranješ.

Odlično je Mega otvorila utakmicu i posle pet mintua igre vodila 13:4. Gosti su kratko odreagovali, da bi Đurišić sa linije poenala doneo i prvi dvocifren višak Megi, a posle trojke Iljasolua je na semaforu stajalo 7:20. Ipak, uspeo je Mornar da se trgne i serijom 9:3 priveo četvrtinu kraju. Miljenović je po povratku sa pauze vezao dve trojke i Baraćev sastav se ponovo odlepio, ali domaćin je odbijao da se preda, pa je u finišu kvartala sveo razliku na samo tri poena, ali su Topić i Plavšić omogućili Megi da mirno ode na odmor sa viškom od šest poena (46:40).

Usledila je Plavšićeva dominacija u napadu i odlična timska odbrana Mega MIS-a. Mornar ništa nije mogao da ubaci, a centar Baraćevog tima je uz pomoć Jelavića i Topića uvećavao prednost, da bi Mega na poslednji odmor otišla sa velikih 69:46 u svoju korist. Sve je bilo prilično jasno u Topolici, Barani su pokušali da upristoje poraz, ali Mega je čuvala višak, uz odličnu rolu Kobzistija u završnici i zasluženo došla do ubedljivog trijumfa na gostovanju.

Mega MIS: Paunović, Miljenović 6, Jelavić 13 (13 sk, 22 in), Kobzistij 11, Popović, Iljasolu 9, Đurišić 8 (5 as), Kovačević 5, Janković 3, Plavšić 23 (10 sk, 30 in), Topić 17 (7 as, 24 in), Malovec 4

Mornar: Starovlah, Luis, Kovačević 4, Mavijen, Miković 7, Voler, Gavrilović 5, Jovanović 6, Vranješ 12, Mari 9, Radetić 7, Bojkins 16

Mega MIS će u narednom kolu ABA lige ugostiti Krku u Hali sportova Ranko Žeravica, a susret je zakazan za nedelju, 19. novembar, od 12.00.

Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA PRO