BARAĆ: „KVALITETAN MEČ ZA NAS, ČESTITAM IGRAČIMA KAKO SU PROMENILI NAČIN ODBRANE U POLUVREMENU“

Košarkaši Mega MIS-a ubeležili su četvrtu pobedu u ABA ligi, pošto su u sedmom kolu ubedljivo savladali Mornar u Baru 65:99 (16:23, 24:23, 6:23, 19:30). Izabranici Marka Baraća su bolje otvorili meč, vodili i dvocifrenom razlikom već u prvom kvartalu, ali se domaćin dobro držao do odlaska na veliki odmor. A onda, briljantna četvrtina Mege po povratku sa pauze. Dozvoila je samo šest poena rivalu, stekla veliku prednost i prelomila meč u svoju korist. Rutinski je privela posao kraju u poslednjih 10 minuta i popravila bilans na 4-3, dok je Mornar pretrpeo šesti poraz (1-6).

Trener Marko Barać izneo je utiske posle novog trijumfa njegovih izabranika:

Kvalitetan meč za nas. Otvorili smo utakmicu defanzivno kako smo želeli, uspeli da dođemo do ritma i tempa igre za koji smo se nadali da će nam večeras odgovarati. Nismo defanzivno odgovorili na ulazak Bojkinsa, koji je potpuno novo lice i znamo ga iz nekih prethodnih sezone, pa sam se pribojavao da bi svežinom i motivacijom mogao da nam pravi probleme. Pogurao je ekipu Mornara da uhvati priključak do kraja druge četvrtine. Čestitam igračima na načinu na koji su zadržali koncentraciju u poluvremenu, promenili način odbrane. U drugom su terali igrače Mornara na nešto teže šuteve, što smo uspeli da iskoristimo skokovima, trčanjem na otvorenom terenu i nešto lakšim poenima. U prvom poluvremenu Mornar je imao 11 poena iz druge šanse, u drugom samo dva, što govori i o našoj kontroli skoka u drugom poluvremenu. Ovo sigurno nije najbolje izdanje domaćina, imam ogroman respekt prema svemu što rade godinama, tako i ove sezone i zaista im želim puno sreće u nastavku sezone,

rekao je Barać.

Mega MIS će u narednom kolu ABA lige ugostiti Krku u Hali sportova Ranko Žeravica, a susret je zakazan za nedelju, 19. novembar, od 12.00.

Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA PRO