MEGA MIS STOTKOM PROTIV ZADRA OSVOJILA 5. MESTO NA ABA SUPER KUPU

Mega MIS odličnom igrom protiv Zadra do 5. mesta na ABA Super kupu u Podgorici.

Košarkaši Mega MIS-a su u okviru utakmice za 5. mesto na ABA Super kupu posle izvanredne igre i više nego ubedljivo savladali Zadar sa 78:101 (13:21, 18:27, 22:30, 25:23). Izabranici trenera Marka Baraća su na taj način uspešno zaokružili ABA Super kup sa dve ubedljive pobede protiv Cedevita Olimpije i Zadra i porazom protiv aktuelnog šampiona Partizana u utakmici u kojoj su veći deo bili u egalu.

Najefikasniji u redovima Mega MIS-a su bili Nikola Topić sa 27 poena i Stefan Miljenović sa 22. U Zadru se istakao Arijan Lakić sa 17 poena.

Mega MIS će pre početka ABA lige odigrati još jednu kontrolnu utakmicu i to 23. septembra protiv Tamiša, a u prvom kolu ABA lige će 30. septembra od 18 časova gostovati u Ljubljani ekipi Cedevita Olimpije.

Mega sjajno otvara utakmicu sa 0:9 gde je u potpunosti zatvorila reket za igrače Zadra i primorala ih da uzimaju teške šuteve za tri poena. Intenzitet igre nije padao, prednost Mege je narasla i do 13 poena i pored nekoliko promašenih slobodnih bacanja. U finišu četvrtine Zadar je uspeo koliko-toliko da poveže redove i da smanji razliku na osam poena, za 13:21 na kraju prve četvrtine.

Miljenović i Jelavić furiozno otvaraju drugu četvrtinu pa Mega stiže do plus 15, 16:31. Zadar uspeva iz teških pozicija da stigne do poena, ali na drugoj strani Topić ih u kratkom periodu vezuje devet pa prednost nastavlja da raste iz minuta u minut, do najvećih plus 21 na dva minuta do kraja poluvremena. U preostalom vremenu Zadar uspeva da smanji razliku, pa je rezultat na poluvremenu 31:48.

Sa pet trojki za pet minuta igre u trećoj četvrtini, Mega odlazi na plus 23 i definitivno prelama utakmicu u svoju korist. Uz minijature Jovića i Kobzistija, Mega treću četvrtinu završava sa ubedljivih 53:78. U poslednjoj četvrtini je Mega imala i maksimalan 31 poen prednosti da bi konačan rezultat postavio Miljenović sa linije slobodnih bacanja, 78:101.

Na pres konferenciji posle utakmice, trener Mega MIS-a Marko Barać je izjavio da njegova ekipa ceo turnir iskoristila na najbolji mogući način:

– Čestitao bih igračima na velikom naporu koji su činili da danas izgledaju ovako dobro, pre svega defanzivno su ispunili maltene sve zadatke koji su postavljeni pred njih. Iz te dobre i agresivne odbrane došli smo do igre koje mi želimo da igramo na otvorenom terenu. Puno kontranapada, puno prednosti stvorene u ranoj fazi napada. Sa druge strane čestitam i protivniku na načinu na koji su igrali svih ovih dana. Oni su ovde došli bez verovatno najboljeg igrača međutim, ta ekipa uvek igra u jako visokom intenzitetu sa dobrim trčanjem i uvek je utakmica sa njima vrlo zahtevna. Pred samu utakmicu sam svojim igračima sugerisao da je u ovom sportu poslednji utisak jedino što je bitno, čini mi se da su to razumeli i da posle ove utakmice nisu pokvarili neki sveobuhvatni utisak koji smo ostavili ovde u ova tri dana. Tek sada počinje ono što je najvažnije, ostaje nam desetak dana da nastavimo da treniramo dobro, da se spremimo za prvo kolo. Ceo turnir smo iskoristili na najbolji mogući način, ovde smo se u Podgorici osećali vrlo prijatno, sve utakmice su bile vrlo dobre. Nadam se i želeli bismo da se vidimo na nekom Super kupu i iduće godine.

Zadar: Klarica 9, Sikirić 2, Žganec 5, Mazalin 11, Njegovan 9, Lakić 17, Mekić 7, Jambrović 5, Grbić, Ramljak 13.

Mega MIS: Paunović, Miljenović 22, Jelavić 15 (10 skokova), Kobzistij 7, Milutinović, Đurišić 6, Kovačević 4, Plavšić 4 (6 skokova), Jović 13, Topić 27 (4 ukl, ind 31), Malovec 3.

Foto: ABA League/Dragana Stjepanović