MEGA MIS UBEDLJIVA PROTIV CEDEVITA OLIMPIJE

Mega MIS ubedljiva protiv Cedevita Olimpije, u sredu igra za 5. mesto na ABA Super kupu!

Košarkaši Mega MIS-a su u okviru utakmice za plasman od 5. do 8. mesta na ABA Super kupu savladali Cedevita Olimpiju sa 75:88 (19:31, 18:16, 17:23, 21:18). Izabranici trenera Marka Baraća su u SC Morača bili dosta oslabljeni na bekovskim pozicijama pošto je Đurišić odmaran zbog izlaska iz povrede a Ilijasolu je povredio rame na početku utakmice, ali su zbili redove i na kraju i više nego zasluženo došli do pobede

Najefikasniji u redovima Mega MIS-a su bili Nikola Topić sa 21 poenom, kao i Uroš Plavšić, Andrija Jelavić i Filip Jović sa po 14. U Cedevita Olimpiji su se istakli Jaka Blažič sa 19 poena i Gregor Glas sa 17.

Mega MIS će u sredu poslednjeg dana ABA Super kupa u Podgorici igrati od 15 časova za 5. mesto protiv boljeg iz duela FMP Soccerbet – Zadar.

Čvrsta i izjednačena igra na početku utakmice, da bi posle nekoliko minuta Ilijasolu zbog povrede ramena morao na klupu i više se nije vraćao u igru. Mega poenima iz reketa stiče vođstvo 9:14 sredinom četvrtine. Kako je odmicala četvrtina, Mega je igrala sve bolje i bolje da bi vezanim poenima Topića stigla do plus 9, 13:22. Kobzistij pogađa trojku, Kovačević dva plus jedan pod košem i prednost Mege narasta do 13 poena, da bi se prva četvrtina završila rezulatom 19:31. 

Dosta problema u napadu za Megu u drugoj četvrtini, pa je sredinom perioda Cedevita Olimpija prišla na samo tri poena, 32:35. Uspela je Mega da se trgne i da iz dobre odbrane kod rezultata 37:39 napravi seriju 0:8 do poluvremena koje se završilo rezultatom 37:47.

Dobra energija Mege u trećoj četvritni rezultovala je time da je prednost uglavnom bila dvocifrena. Topić, Plavšić, Jović, Jelavić su nosili Megu u napadu da bi posle sjajne blokade Kobzistija, Kovačević na drugoj strani poentirao pod faulom za 51:66. Nijendog trenutka Mega nije ispuštala kontrolu utakmice, najveća prednost je bila 18 poena a rezultat pred poslednjih 10 minuta igre je 54:70.

Četiri brza poena na početku druge četvrtine od kojih je poslednji koš bilo „alejup“ dodavanje Topića za Plavšića i trener Cedevita Olimpije je posle nepun minut morao da traži tajm-aut, 54:74. Uspela je Cedevita Olimpija skoro da prepolovi prednost i da priđe na 11 poena razlike, ali su Kobzistij i Jović odbili taj napad pa je Mega u mirnoj završnici na kraju slavila sa 75:88.

Na pres konferenciji posle utakmice, trener Mega MIS-a Marko Barać je istakao da su njegovi igrači od prvog momenta istrčali sa jednom dozom samopouzdanja i da su igrali jako dobro:

– Očigledno je da smo na ovaj turnir došli prilično spremni. Juče je bila vrlo interesantna i pozitivna utakmica za nas protiv velikog protivnika koji je imao više kvaliteta i znanja da tu utakmicu pobedi. Danas su moji igrači od prvog momenta istrčali sa jednom dozom samopouzdanja i igrali jako dobro. Uspeli su da naprave određenu razliku koju smo manje-više koristili u kontroli čitave utakmice. Ono što raduje da smo odigrali dobro bez nekog procenta šuta. Kao što sam rekao i juče, oni su momci koji puno rade i sigurno će doći do šuterske forme doći kada to bude trebalo. Danas i ovih dana su neke druge stvari u fokusu koje su moji igrači danas radili izvanredno i ja im na tome čestitam. Evidentno je da ovo nije realan odnos snaga, da je Cedevita Olimpija odličan Evrokup tim koji ima određenih kadrovskih problema i da je to potpuno drugi tim u nekom narednom periodu. Na nama ostaje da iz ove utakmice izađemo kvalitetniji u smislu stava i samopouzdanja, ali da ostanemo vrlo svesni onoga što trebamo da radimo, da ostanemo skromni u tom smislu i da probamo da budemo još bolji u narednim utakmicama.

Cedevita Olimpija: Armand 15, Sou 5, Radovič, Radičević, Kobs 8, Glas 17, Blažič 19 (11 skokova), Džons 10, Ščuka, Klobučar 1, Šaškov.

Mega MIS: Paunović, Miljenović 4 (7 ast), Jelavić 14 (10 sk), Kobzistij 8, Milutinović, Ilijasolu, Đurišić, Kovačević 10, Plavšić 14 (7 sk), Jović 14, Topić 21, Malovec 3.

Foto: ABA League/Dragana Stjepanović